Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přátelské útkání - poděkování J.E. panu Velvyslanci Štěfanu Gordovi

25. 6. 2015

Meci amical:

"Prietenii Ambassadorului al Republicii Moldova în Republica Cehă E.S. Dl Ștefan Gorda"

vs

"internacionálové FK Dukla Praha" 2:1

"O seara magnifica! Impreuna cu echipa moldovenilor din Cehia am cistigat cu scorul 2:1 meciul impotriva echipei clubului sportiv al Armatei Cehe. Multumesc moldovenilor din Cehia pentru prietenie, multumesc prietenilor cehi pentru toti acesti 5 ani de sincera prietenie! Il vedeti apropo pe autorul primul gol:)) batut absolut cinstit, cu toate ca meciul a fost cu statut amical, consacrat plecarii ambasadorului din post, dupa 5 ani de activitate. Ce onoare pentru mine! I will be back!" - E.S. dl Ştefan Gorda, mbasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Cehă

3.jpg

 

4.jpg

"Přátele Ambasadora Moldavské republiky v České republice J.E. pana Štěfana Gordy" nastoupili k utkání proti týmu "Internacionálové Dukly Praha" a na krásném hřišti hlavní Arény FK Dukla Praha "Přátele Ambasadora" zvítězili 2:1. Nicméně o výsledek zrovna nešlo, utkání se totiž odehrálo při příležitosti "Poděkování Jeho Excelenci panu Velvyslanci Štěfanu Gordovi za jeho 5-letou tvrdou a přínosnou práci na postu Velvyslance Moldavské republiky v České republice a obrovský přínos pro budování a rozvíjení Moldavsko-Českých vztahů na nejvyšší úrovní".

17.jpg

Za Duklu nastoupili bývalí hráči, ale i současní členové realizačního týmu. "Bylo to báječný, sešla se skvělá parta kluků. Je fajn si připomenout tímhle zápasem tu 5-letou plodnou cestu, kterou uskutečnil pan Ambasador v České Republice a poděkovat za výsledky. Diváci viděli góly, nikomu se nic nestalo, po zápase jsme si užili večer u českého piva a moldavského vína, celý večer se moc povedl" uvedl PaedDr. Vladislav Liszok, bývaly hráč Dukly, fotbalový trenér, a dlouholetý organizátor Turnaje Národnostních Menšin v České republice.

23.jpg

Podobně se vyjádřil i Bc. Evgenij Marandici, předseda sportovního klubu česko-moldavského přátelství "Zimbru Olymp" a spoluorganizátor tohoto povedeného přátelského zápasu . "Bylo to krásné a myslím, že jsme si všichni skvěle zahráli a taky odpočinuli. Děkuji všem, kdo se ozval a zúčastnil se teto krasné akcí, jak fotbalistům tak divákům. Děkuji panu PaedDr. Vladislavu Liszokovi, který udělal skoro nemožné pro to abysme hráli na Hlavní Aréně tohoto nádherného a blízkého již skoro každému Moldavanovi žijícímu v ČR areálu. A, hlavně, panu Ambasadorovi J.E. Štefanu Gordovi za jeho příkladnou práci a profesionální postoj ke všemu. U tohoto člověka bysme mohli hodně čemu se naučit - hlavně jeho optimizmu. Doufám, že až jednou napíše knihu, bude tam krátký článek i o tomto utkáni s jeho nádhernou atmosférou".

18.jpg

Vyjádřil se i Jeho Excelence. A to jak na hřišti, kde byl velice platný a vstřelil gól zkušeně šajtli z penalty, tak i u stolu při slavnostním posezení: "Nádherný večer! Spolu s týmem Moldavanů žijících v ČR vyhráli jsme utkání proti bývalým hráčům Sportovního Klubu České Armády výsledkem 2:1. Děkuji Moldavanům České republiky za jejich přátelství, děkuji Českým přátelům za všechny tyto pět let skutečného přátelství! Říkám to, jak autor prvního gólu :)) I když zápas byl přátelský, se statusem zakotveným u ukončení Velvyslaneckého mandátu po 5 letech v ČR, vítězství se vůbec nerodilo jednoduše. Jaká čest pro mne! I will be back!"

12.jpg

Mezí diváky nechyběli ani vysoce-postavení hoste. Podpořit pana Ambasadora a vyjádřit poděkování za jeho práci přišli pan Jaroslav Kaše ze Senátu Parlamentu České republiky, a pan Mgr. Adam Vážanský - zástupce starosty Městská část Praha 9.

Autory branek týmu "Přátele Ambasadora Moldavské republiky v České republice J.E. pana Štěfana Gordy":
15. min: Štefan GORDA (z penalty)
38. min: Ion GUTULEAC (asistence Alexandru GORDA)

Ještě jednou všem děkujeme! We are waiting for you, mr. Gorda!

 

FOTOREPORTÁŽ:

AMBASADA-DUKLA 2:1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář